„Kraujas, praradimas, skausmas, ašaros virsta širdimi, atradimu, šypsena. Nepasidavei tada, nepasiduok ir dabar!“ – „Varpo“ gimnazijos vidiniame kiemelyje linkėjimą Lietuvai užrašė gimnazistė Elmira (1 B). „Nepasiduok“, „būk stipri“, „ būk ryžtinga“, - Lietuvai linkėjo ir jos klasės draugai, jau suvokę, kad laisvė nėra duotybė. Kad laisvė - tai veiksmas, nuolatinis judesys, atsakomybė. Laisvė – tai atvirumas, atjauta, bendrystė, solidarumas.

Čia pat vykstantis Rusijos-Ukrainos karas tragiškas istorijas, baimės ir nerimo siužetus pavertė realybe, skaudžia, bet brandinančia patirtimi, kuri Kovo 11-osios šventei suteikė pačių įvairiausių spalvų ir emocijų: buvo gyva, nestokojo spontaniškumo, improvizacijos, gilių įžvalgų ir jaunatviško azarto.

Buvo daug ir visko. Sugiedotas Lietuvos valstybės himnas. Direktorė Rasa Mašurinienė tarė sveikinimo žodį. Skambėjo eilės ir ansamblio „Joginta“ atliekamos dainos. Vyko viktorina „Pasimatuok Lietuvą“. Svečiavosi Klaipėdos lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ delegacija. Moksleiviai kūrė, šventė ir švęsdami rašė šventinius sveikinimus bei galbūt nelabai šventiškus kontrolinius darbus. Spalvingame šventės kaleidoskope sukosi ir Ukrainos vėliavos spalvos...

Su Nepriklausomybės atkūrimo diena! Už mūsų ir Tavo laisvę, Ukraina!

01.jpg 02.jpg 03.jpg

04.jpg 05.jpg 06.jpg

07.jpg 08.jpg 09.jpg

10.jpg 11.jpg