Pasaulio sveikatos organizacija teigia, kad apie 60 proc. žmogaus sveikatos lemia mityba.
2022 vasario- kovo- balandžio mėnesiais, I-II-III gimnazijos klasės mokiniams per technologijų pamokas vyko veiklos, kuriose vaikai patys mokėsi gaminti sveiką maistą. Tikslas – stiprinti Lietuvos jaunimo sveikos mitybos kompetencijas, prisidėti prie mitybos kokybės pagerinimo, skatinti kulinarijos ir sveikos mitybos įgūdžių ugdymą. Vyko diskusijos apie maisto produktų sveikumą ir maistingumą, kritiškai vertinti „greito“ maisto produktus, taupyti lėšas ir prisidėti prie aplinkos tausojimo, išmokyti skaityti maisto produktų etiketes. Domėtasi, kokie kulinarijos gaminiai ir kepiniai būdingi kitose Europos Sąjungos šalyse. Buvo susipažinta ir praktiškai taikyti maisto gaminimo technologiniai procesai, kurie skatina jauną žmogų būti ir sveiku ir aktyviu Europos Sąjungos piliečiu.